вівторок, 30 квітня 2013 14:26

Керівник Українсько-Японського Центру замовляє українські вишиті краватки у киянки
5

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Українська майстриня Тетяна Протчева, авторка краваток для Ющенка і Януковича, вишиває аксесуар ділового одягу для директора Українсько-Японського Центру Осаму Мідзутані.

Про це вона розповіла Gazeta.ua.

"Два роки тому на благодійному базарі, який проводять посольства усіх країн, Осаму Мідзутані придбав у мене декілька вишитих краваток, – говорить майстриня. – Здивувало те, що він узяв традиційно українські. На моє питання, чи це на подарунок, японський керівник заперечив, мовляв, носитиме сам. Спілкуючись із його співробітницею виявилося, що Мідзутані завжди ходить у дизайнерських речах і дуже любить краватки".

Вишивальниця повідомила, що нещодавно отримала від Українсько-Японського Центру цікаву пропозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляльки-мотанки і вишиті Берегині киянки здійснюють бажання

"Мені надійшов лист, у якому пропонувалося вишити японському директору краватки за його ж зразком. Пояснювалося, що для нього цей елемент одягу дуже дорогий, адже подарував друг із Франції. Мідзутані хоче його оздобити вишивкою. Здивував незвичайний дизайн – просто цяточки. Знаю, що в Україні цяточки означають початок чогось. У японців, певно, є своє пояснення", – зазначила Протчева.

Вона поділилася, що було надзвичайно приємно отримати оригінальне замовлення.

"Звісно, дуже приємно, що звернулися до мене. До того ж, директор Центру пообіцяв замовити мої авторські краватки у техніці "Glow art" ("Сяюче мистецтво"), – додала майстриня.

Нагадаємо, що техніка "Сяючого мистецтва" – це новий напрямок мистецтва, запроваджений в Україні Тетяною Протчевою, який передбачає використання ниток, що світяться вночі.

Зараз ви читаєте новину «Керівник Українсько-Японського Центру замовляє українські вишиті краватки у киянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі