пʼятниця, 01 лютого 2008 09:58

Розшукувані Інтерполом вдова і син Мілошевіча знайшли притулок у Росії

Вдова покійного президента Сербії Слободана Мілошевіча Мірьяна Маркович і його син Марко отримали притулок у Росії. Про це пише в четвер сербська газета Blic, посилаючись на власне ексклюзивне джерело.

Журналісти Blic уточнили, що рішення про надання притулку членам сім"ї колишнього президента Сербії, які перебувають у міжнародному розшуку, було ухвалено ще до новорічних свят. Офіційна російська влада поки не підтвердила, але й не спростувала інформацію сербської газети.

Мірьяна Маркович залишила територію Сербії навесні 2003 року, а Марко Мілошевіч – восени 2000 року. За запитом сербської влади Інтерпол видав міжнародний ордер на арешт і видачу членів сім"ї колишнього президента країни. З моменту від"їзду з Сербії вдова і син Слободана Мілошевіча неодноразово бували в центрі уваги преси. У бесідах з журналістами вони не приховували, що перебувають на території РФ.

Марко Мілошевіч підозрюється в причетності до вбивства трьох активістів опозиційного руху "Відсіч", яке сталося в родовому гнізді Мілошевічів – місті Пожаревац у травні 2000 року. У випадку, якщо син екс-президента Сербії буде затриманий і виданий сербській владі, йому загрожує восьмирічне тюремне ув"язнення.

Вдова Слободана Мілошевіча проходить у справі про викрадання і вбивство колишнього сербського президента Івана Стамболіча. Крім того, її підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями в роки президентства Мілошевіча і контрабанді.

Нагадаємо, що Слободан Мілошевіч помер у в"язниці Гаагського трибуналу 11 березня 2006 року. Його брат Борислав, колишній посол Югославії в Росії, легально проживає на території РФ. У четвер він заявив, що йому нічого не відомо про те, що його племінник і вдова колишнього сербського лідера отримали політичний притулок у Росії, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Розшукувані Інтерполом вдова і син Мілошевіча знайшли притулок у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі