середа, 13 квітня 2022 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія може застосувати хімічну зброю. Ризики високі" - Маляр

"Росія може застосувати хімічну зброю. Ризики високі" - Маляр
Росія може вдарити по Україні хімзброєю. Фото: pixabay.com

Існує високий ризик того, що Росія застосує хімічну зброю проти українців.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі інформаційного марафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює фейки про хімзброю в Маріуполі

"Треба не забувати, що сьогодні в державі високий ризик застосування хімічної зброї з боку Росії, тому що вони розглядають такі сценарії. І, попри те, що вони випустили по Україні більше тисячі ракет, у них залишається величезний арсенал. Війна є в її активній фазі. Ми не можемо говорити, що зменшуються бої. Вони є, тривають на сході України, і дуже запеклі. І в залежності від того, як будуть розвиватися обставини в інших регіонах, буде зрозуміло, чи буде ворог просуватися далі", - сказала Маляр.

11 квітня російські війська скинули на Маріуполь невідому отруйну речовину. Відомо про трьох постраждалих. У них спостерігали дихальну недостатність, нудоту, запаморочення, втрату рівноваги, неможливість ходити. Вітер розніс речовину на околиці Маріуполя, села Талаківка та Сартана.

США заявили, що уважно стежитимуть за додатковою інформацією і нагадали про свої побоювання щодо застосування росіянами хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «"Росія може застосувати хімічну зброю. Ризики високі" - Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі