пʼятниця, 11 листопада 2022 16:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може використати електромагнітну імпульсну зброю – ЗМІ

Росія може використати електромагнітну імпульсну зброю – ЗМІ
Електромагнітна зброя може вивести з ладу електроніку. Фото: eastnews.ua

Росія може використати проти України електромагнітну імпульсну зброю.

Електромагнітний імпульс можна згенерувати, підірвавши ядерний заряд у космосі. Він виведе з експлуатації електронні пристрої, пише The Times з посиланням на експертів.

У такому випадку можуть зламатися системи, що керують греблями. Вимкнеться подача світла, тепла та води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються випробувати ядерну торпеду – ЗМІ

"Такі удари зазвичай завдаються за допомогою ядерного вибуху малої потужності в космосі для створення електромагнітного імпульсу, який закорочує всі незахищені електронні пристрої. Дальність удару пропорційна висоті вибуху", – йдеться у повідомленні.

При цьому удари електромагнітною імпульсною зброєю залишають мало видимих слідів. Складно встановити, чи її застосовували.

Якщо російський диктатор Володимир Путін наважиться віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї по Україні, Сполучені Штати Америки завдадуть конвенційного удару по російських військах. Про відповідь США на ядерний удар РФ по Україні розказав ексдиректор ЦРУ Девід Петреус.

Реакція світу буде "абсолютно радикальною" в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.

Зараз ви читаєте новину «Росія може використати електромагнітну імпульсну зброю – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі