неділя, 26 лютого 2023 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія масовано не атакувала Україну 24 лютого з двох причин – генерал

Росія масовано не атакувала Україну 24 лютого з двох причин – генерал
Генерал пояснив, чому РФ не пішла на масований ракетний удар 24 лютого. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що Росія не пішла на масований ракетний удар у річницю повномасштабного нападу 24 лютого через щонайменше дві причини.

Першою стали обмежені можливості окупантів щодо ракет і дронів-камікадзе іранського виробництва, другою – військово-політичні обставини, сказав генерал в коментарі "24 каналу".

"Росіяни, можливо, могли б набрати кількість ударних ракетних елементів на атаку середнього рівня, але це не спрацювало ще через військово-політичні обставини", – вважає Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "приземлили" сотні крилатих ракет та дронів-камікадзе

Окремо він згадав про "мирний план" Китаю, який Пекін представив у річницю нападу. На цьому тлі масована атака по Україні була б недоречною і мала б дивний вигляд, пояснив генерал.

"З одного боку, Москва зацікавлена в цій ініціативі Пекіна. А з іншого – Китай вже керує військово-політичними, стратегічними та геополітичними підходами щодо допомоги Росії, тому можуть ставити їй свої умови", – йдеться в матеріалі.

Напередодні річниці повномасштабної війни українські військові, розвідники та експерти не виключали, що Росія вдасться до ракетних ударів по мирних містах. Однак цього не сталося.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат попереджав, що ворог може вдатися до ракетного терору в інший, більш несподіваний день. Тому закликав належно реагувати на сигнали повітряних тривог і після 24 лютого.

Востаннє Росія масовано атакувала ракетами Україну вранці 10 лютого. Росіяни випустили ракети Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. З понад 100 випущених ракет – 61 збили сили ППО.

Зараз ви читаєте новину «Росія масовано не атакувала Україну 24 лютого з двох причин – генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі