четвер, 01 вересня 2022 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія формує новий батальон для відправки в Україну – ISW

Росія формує новий батальон для відправки в Україну – ISW
Інститут вивчення війни у своєму аналізі бойових дій в Україні радить не піддаватися російській пропаганді. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація формує для відправки на війну в Україну новий "добровольчий" інженерно-саперний батальйон.

Забайкальський край оголосив про формування так званого добровольчого батальйону "Даурський", ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 31 серпня.

"Міністерство оборони РФ та російські блогери почали інформаційну операцію, метою якої є зобразити український контрнаступ у Херсонській області провалом майже одразу після його початку. Зараз занадто рано оцінювати хід наступальної операції Збройних сил України", – йдеться в повідомленні.

Інститут вивчення війни у своєму аналізі бойових дій в Україні радить не піддаватися російській пропаганді. Військові дії масштабу цього контрнаступу не вдаються і не провалюються ні за день, ні за тиждень. Українські офіційні особи давно визнали, що вони не мають достатньої маси механізованих сил, які були б необхідні для проведення бліцкригового удару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події

"Збройні сили, яким доводиться проводити наступальні операції без кількісної переваги, зазвичай необхідної для успіху в таких операціях, часто покладаються на хибні орієнтири та хитрощі, щоб відволікти противника від секторів лінії, на яких буде зосереджене зусилля прориву", – зазначають аналітики.

Тим часом російська влада використовує початок нового навчального року для нових спроб із ліквідації української ідентичності. Російська влада продовжує поширювати російські навчальні матеріали у школах на окупованих територіях України.

Ключові висновки аналітиків ISW:

- російські окупанти на захоплених територіях нав'язують українським студентам навчальну програму, спрямовану на усунення поняття української національної ідентичності;

- війська РФ здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова;

- загарбники також завдали наземних ударів на південь від Бахмута та вздовж західних околиць міста Донецьк;

- призначені Росією чиновники в Криму почали "реконструювати" системи протиповітряної оборони для протидії меншим цілям у відповідь на повторювані атаки безпілотників на півострові.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, вважає представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже, будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одностайно, швидко й без зволікань.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора у Twitter.

В українській розвідці стверджують, що мета російського диктатора Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України. Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Росія формує новий батальон для відправки в Україну – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі