середа, 15 травня 2024 07:25

Російський наступ у Харківщині сповільнюється - ISW

Російський наступ у Харківщині сповільнюється - ISW
Росіяни наступають невеликими групами. Фото: eastnews.ua

Схоже, за останні 24 год темп російського наступу у Харківській області сповільнився.

Це могло статися через нову тактику військових і великі втрати росіян, кажуть в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що окупанти планують об'єднати плацдарми у Липцях і Вовчанську і створити прикордонну "буферну зону".

В ISW вважають, що загарбники не планують глибоко проникати на територію Харківської області.

14 травня кілька українських військових чиновників повідомили, що, на їхню думку, ситуація у Харківській області повільно стабілізується.

Кілька російських і українських джерел кажуть, що окупанти наступають невеликими штурмовими групи чисельністю не більше п'яти осіб. Вони проникають на українські позиції, а потім об'єднуються з іншими невеликими штурмовими групами у більшу ударну групу. Це підтверджують кадри з дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни створюють на Харківщині буферну зону - ISW

Військові аналітики вважають, що подібна тактика може сприяти збільшенню втрат росіян та сповільненню загального темпу наступу на цьому напрямку.

Російський військовий коментатор, який раніше служив інструктором підрозділу "Штурм-З", заявив, що кадри з невеликими російськими штурмовими групами свідчать про погану підготовку, а не про нову ефективну тактику.

Якщо темпи російських операцій залишаться відносно низькими, окупанти ймовірно зосередяться на закріпленні нових позицій і нарощуванні бічного виступу у Харківській області шляхом об'єднання угруповань у Липцях і Вовчанську та створення "буферної зони" у прикордонні.

Сьогоднішній день дав більше можливостей, сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Головком Олександр Сирський доповів про ситуацію в районах бойових дій. Зараз найважче у Донецькій та Харківській областях, повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «Російський наступ у Харківщині сповільнюється - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі