четвер, 29 серпня 2024 17:20

Росії знадобиться вивести війська з України, якщо вона хоче повернути Курщину - ЗМІ

Росії знадобиться вивести війська з України, якщо вона хоче повернути Курщину - ЗМІ
Операція на Курщині погіршила дух окупантів. Фото: ТАСС

Операція ЗСУ у Курській області РФ змінила динаміку війни в Україні.

Це підірвало моральний дух окупантів, пише The Hill.

"Враховуючи короткостроковий характер попередніх операцій, багато хто поспішив відкинути маневр ЗСУ як нерозважливу авантюру. Але в міру розгортання кампанії стає все більш очевидним, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відкрив новий фронт, заставши зненацька російські війська", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відволікаючий маневр провалився: експерти проаналізували наступ ЗСУ у Курській області

На вплив Курської операції вказує на безлад всередині Кремля. Фокус російського командування тепер змістився з України на утримання влади.

Москві потрібно більше військ, якщо вона хоче відвоювати свої території. Але для цього РФ потрібно буде або залишити свої позиції в Україні або відправити у Курську область молодих призовників. Такий крок є політично складним завданням.

Українські війська беруть під контроль визначені території у Російській Федерації, поповнюється обмінний фонд, сказав увечері 28 серпня президента Володимир Зеленський.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українські війська взяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території.

Зараз ви читаєте новину «Росії знадобиться вивести війська з України, якщо вона хоче повернути Курщину - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі