пʼятниця, 25 серпня 2023 13:55

Росіяни вкрали на захоплених територіях України 3,7 млн тонн зерна

Росіяни вкрали на захоплених територіях України 3,7 млн тонн зерна
Російські загарбники продовжують викрадати українське зерно. Фото: glavcom.ua

Російські загарбники викрали на тимчасово захоплених територіях, за виключенням Криму, 3,7 млн тонн українського зерна.

Зокрема, 1,4 млн тонн із загальної кількості вкраденого зерна вивезли із Запорізької області. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує викрадати українських дітей ‒ ЦНС

Росіяни забирають зерно у фермерів, які вимушені здавати продукцію за фіксованими цінами в рази нижче ринкових. Потім збіжжя перепродають дотичним до гауляйтерів підприємствам, а за ринковими цінами його реалізують на території РФ.

"Центр національного спротиву наголошує, що кожен дотичний до крадіжки зерна буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством України", ‒ йдеться у повідомленні.

Із захопленого Бердянська російські окупанти вивезли баржу з українською пшеницею. Окрім того, у зайнятих районах Запорізької області триває примусова паспортизація.

У місті Токмак, російська окупаційна так звана влада, разом з представниками російської ФСБ, погрожує місцевим громадянам України, які відмовилися від отримання паспортів громадян Російської Федерації, вивезенням їхніх дітей до східних регіонів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вкрали на захоплених територіях України 3,7 млн тонн зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі