неділя, 20 жовтня 2024 22:49

Росіяни можуть приховувати сліди поводження з померлою в полоні Рощиною

Росіяни можуть приховувати сліди поводження з померлою в полоні Рощиною
Журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні. Фото: ukrinform.ua

Росіяни не повернули тіло журналістки Вікторії Рощиної в рамках обміну 18 жовтня. Вона померла у російському полоні незадовго до обміну.

"Саме 18-го числа тіло Вікторії передане в рамках репатріації не було. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими робить все можливе і неможливе для того, щоб ми змогли отримати всі відповіді на питання, які всіх в нашому суспільстві хвилюють", - заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко Суспільному.

Додав, наразі зарано говорити про причини смерті журналістки, та про те, чи були до неї застосовані тортури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США відреагували на смерть української журналістки Вікторії Рощиної в російському полоні

"Почалася робота відразу після повідомлення про смерть Вікторії Рощини щодо репатріації тіла. Ця робота ведеться. На жаль, це все залежить від протилежної сторони, тому точної дати репатріації, ми сказати, на жаль, не можемо", - зазначив Яценко.

Російська сторона може затягувати репатріацію, щоб приховати сліди ймовірного злочину, наголосив.

Про смерть 27-річної Вікторії Рощиної повідомило російське міністерство оборони у відповідь на звернення батька журналістки Володимира Рощина від 28 серпня 2024 року. Лист міноборони РФ датований 2 жовтня 2024 року.

У короткому повідомленні зазначена дата смерті журналістки - 19 вересня 2024 року, а також те, що її тіло повернуть "українській стороні в рамках обміну тілами затриманих осіб". Обставини та причини смерті не повідомляються.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть приховувати сліди поводження з померлою в полоні Рощиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі