понеділок, 10 квітня 2023 17:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни можуть отримати нові безпілотники – Гуменюк

Росіяни можуть отримати нові безпілотники – Гуменюк
Росія може отримати безпілотники Miraj-532. Фото: Tasnim

Російські окупанти можуть у майбутньому використовувати проти України нові іранські безпілотники Miraj-532.

У росіян критично мало ракет, тому вони будуть змушені вишукувати нові засоби ураження. Про це сказала очільниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Цілком ймовірно, що іранські безпілотники Miraj-532 можуть бути застосовані проти України", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака дронів: бойову роботу сил ППО зняли на відео

Росія може почати домовлятись з Іраном про такі поставки, але в Україні не фіксували подібних спроб. Українські військові вже вивчають заявлені характеристики безпілотника, щоб краще його збивати.

Дрон Miraj-532 може вражати цілі на відстані до 450 км і нести боєголовку вагою 50 кг. Його робоча висота 3,6 км, у повітрі він може перебувати до 3 год. Також безпілотник можна легко та швидко зібрати та підготувати до польоту.

Росіяни відмовляються від тактики завдання масованих ракетних атак і починають застосовувати по Україні точкові удари. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Нині загальна кількість російських ракетних атак зменшується, що свідчить про виснаження в РФ запасів високоточних ракет. Далі загарбники можуть зосередитись на військових об'єктах. Про це у новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть отримати нові безпілотники – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі