вівторок, 28 березня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія викрала тисячі сиріт – Мінреінтеграції

Росія викрала тисячі сиріт – Мінреінтеграції
Росія повідомила про викрадення 16 207 українських дітей. Фото: Pexels

Російські окупанти вивезли із захоплених територій 16 207 дітей.

Викрали 4 390 повних або часткових сиріт, повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

Україна передає до Міжнародного кримінального суду всю інформацію про такі випадки, які надходять з прокуратури, розвідки та інших джерел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депортація дітей є геноцидом": французький юрист прокоментував ордер на арешт Путіна

Верещук наголосила, що росіяни самі визнають скоєні злочини, коли повідомляють про усиновлення у РФ викрадених дітей.

"Замість повернення вони дитину усиновлюють і хизуються цим, демонструючи усьому світу факти, які не потребують фактично доведення", – сказала вона.

Щоб повернути дітей, потрібно посилити тиск міжнародної спільноти на Росію. Необхідні санкції та притягнення до відповідальності тих, хто чинить злочин геноциду.

17 березеня МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Кожна країна, яка є членом Міжнародного кримінального суду, в разі появи фігурантів на їхній території повинна арештувати їх і видати МКС.

Зараз ви читаєте новину «Росія викрала тисячі сиріт – Мінреінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі