вівторок, 25 січня 2011 20:17

Росія відновила постачання нафти до Білорусі

Росія відновила постачання нафти до Білорусі

Росія відновила у вівторок експорт нафти в Білорусь, який був припинений до підписання нових контрактів за ціною на безмитну нафту.

Про це РИА Новости повідомив офіційний представник "Транснафти", оператора поставок, Ігор Дьомін.

"О 17.50 по Москві почалося прокачування на Полоцьк, о 18.00 нафта піде на Мозирський НПЗ", - сказав він.

Раніше у вівторок прес-секретар концерну "Белнефтехим" Марина Костюченко повідомила, що Білорусь уклала з російськими нафтовими компаніями контракти на безмитну поставку нафти в республіку.

Російські нафтові компанії з 1 січня призупинили постачання нафти в Білорусь до підписання нових контрактів за ціною на безмитну нафту. Згідно з підписаною на початку грудня білорусько-російською міжурядовою угодою, з початку цього року скасовано мито на російську нафту для Білорусі в обмін на зарахування до бюджету РФ мит з нафтопродуктів, які експортуються з Білорусі.

Минулого тижня в Москві відбулася зустріч глав російського і білоруського урядів Володимира Путіна і Михайла Мясниковича. Сторони домовилися, що Білорусь отримає від Росії субсидії в обсязі 4,124 мільярда доларів за рахунок безмитного постачання нафти. Проте за підсумками зустрічі залишився не визначеним механізм надання цієї субсидії.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила постачання нафти до Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі