субота, 29 серпня 2020 17:45

Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура

Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура
Видали співучасника вбивці офіцера ЗСУ Мамчура. Фото: Національної поліції України.

Росія екстрадувала в Україну спільника вбивці учасника АТО, колишнього українського спецпризначенця Івана Мамчура.

38-річний підозрюваний із 2016-го перебував у міжнародному розшуку. Чоловік переховувався в Москві. Працівники Інтерполу надіслали запити з метою підтвердження цієї інформації та встановлення його місця перебування та затримання. У червні 2019-го надійшло повідомлення про те, підозрюваного затримали і помістили у слідчий ізолятор у РФ, повідомили у департаменті комунікацій Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Слідство встановило, що він стежив за обстановкою у будинку, де жив Мамчур, і мав подати сигнал кілеру, коли жертва зайшла в під'їзд, і не пускати в будівлю сторонніх.

26 серпня 2020-го в пункті пропуску Гоптівка росіяни передали підозрюваного співробітникам поліції Рівненської області. Його помістили в ізолятор. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили військового ЗСУ, який раніше був бойовиком "ДНР"

19 вересня 2016-го в житловому будинку в Рівному з вогнепальної зброї вбили майора внутрішньої служби Івана Мамчура. На момент загибелі він обіймав посаду начальника інженерно-технічного відділу місцевого СІЗО. Кілера Олега Смородінова затримали в листопаді 2016 року на українсько-російському кордоні в Харківській області. В інтерв'ю The New York Times у 2019-му він розповів, що причиною вбивства Мамчура була помста. Смородінов також повідомив, що за завданням ФСБ мав стежити ще за п'ятьма українцями, яких влада РФ нібито збиралися ліквідувати за участь у війні 2008 року на боці Грузії. За вбивство він отримав $ 5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Росія видала Україні співучасника вбивства офіцера ЗСУ Мамчура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі