пʼятниця, 19 серпня 2022 16:34

Росія платить "вагнерівцям" більше, ніж звичайним солдатам – WSJ

Росія платить "вагнерівцям" більше, ніж звичайним солдатам – WSJ
Росія зараз сильно покладається на групу "Вагнера". Фото: eastnews.ua

Найманці з групи "Вагнера" отримують набагато більше грошей, ніж інші російські військові.

Москва сильно на них покладається, бо елітні російські підрозділи знищили на околицях Києва, пише Wall Street Journal.

"В РФ великі проблеми з мотивованими підрозділами. Єдина мотивація, яка залишилася, – це гроші. Вони не мають нікого для проведення штурмів і проривів. І "Вагнер" для них – єдиний бойовий підрозділ, який робить це без запитань, навіть якщо в кожній місії втрачає 10-15 відсотків персоналу", – розповів виданню колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" зайшли на Вуглегірську ГЕС і в Новолуганське. Імовірно, ЗСУ відійшли – британська розвідка

Журналісти бачили документи ГУР, згідно з якими найманці отримують $5790 на місяць, а також $2500-11000 премії залежно від успішності місій і ролі у боях. "Вагнерівці" отримують додаткові гроші за вбивство українських солдатів. У рекламі "Вагнера" в соціальних мережах обіцяють оплату від $4200.

Саме найманці "Вагнера" захопили Вуглегірську ТЕС, а тепер намагаються прорвати українську лінію оборони біля Бахмута.

"Вони стікають кров'ю і гинуть, як і всі. Але їхній рівень підготовки відчутний. Це не просто російська піхота. Вони знаються на розвідці, це видно з того, як вони пересуваються. Вони також знають, як викликати артилерійську чи повітряну підтримку", – сказав український капітан Олександр Бунтов. Його розвідувальний загін вступав у близький бій з найманцями в Попасній і поблизу Лисичанська.

"Вагнер" має свої танки, важку артилерію, протиповітряну оборону, реактивні системи залпового вогню і бойові винищувачі.

"Неправильно називати їх приватною військовою компанією. "Вагнер" – це ще один спосіб служити в армії Росії", – сказав Ягун.

Через недостатню кількість піхоти військове командування Росії активно залучає найманців приватної військової компанії "Вагнер" до повномасштабної війни проти України.

Про це повідомило міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Росія платить "вагнерівцям" більше, ніж звичайним солдатам – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі