пʼятниця, 29 липня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активно залучає "вагнерівців" до війни в Україні: британська розвідка з'ясувала причину

Росія активно залучає "вагнерівців" до війни в Україні: британська розвідка з'ясувала причину
Британська розвідка пояснила, чому РФ активно залучає ПВК "Вагнер". Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Через недостатню кількість піхоти військове командування Росії активно залучає найманців приватної військової компанії "Вагнер" до повномасштабної війни проти України.

Про це повідомило Міноборони Великої Британії у Twitter 29 липня з посиланням на свої розвіддані.

"Роль "Вагнера", ймовірно, змінилася через те, що російському Міноборони не вистачає бойової піхоти, однак навряд чи сил "Вагнера" буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни" – ідеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це буде "м'ясорубка" – Марків спрогнозував перебіг битви за Донбас

Зазначається, що "вагнерівці" донедавна виконували інші місії. Однак з березня поточного року вони працюють на сході України у координації з російськими військовими.

"Ймовірно, "Вагнеру" призначили відповідальність за певні сектори лінії фронту, подібно до звичайних армійських підрозділів. Це суттєва зміна у порівнянні з попередньою роботою групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої широкомасштабної регулярної російської військової діяльності" – додали в огляді.

27 липня британська розвідка повідомила, що "вагнерівці" могли досягти певного успіху на Бахмутському напрямку Донецької області, зокрема біля Світлодарського водосховища. Окупантам, імовірно, вдалося здійснити тактичний наступ у районі Вуглегірської гідроелектростанції та сусіднього селища Новолуганське. Деякі українські сили, мабуть, уже вивели із цього району.

Зараз ви читаєте новину «Росія активно залучає "вагнерівців" до війни в Україні: британська розвідка з'ясувала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі