неділя, 23 грудня 2012 03:32

Росія планує знову переводити годинник

Росія планує знову переводити годинник
ФОТО: zhitomir.info

Депутати Держдуми мають намір звернутися до федеральний уряд з пропозицією повернутися до колишньої моделі часочислення в країні, зі зміною "зимового і літнього часу, повідомив спікер Держдуми Сергій Наришкін в програмі "Вести в суботу" на телеканалі "Росія 1".

На осінній сесії депутати Держдуми неодноразово висловлювалися за повернення до скасованого в 2011 році "зимового часу". Вони навіть внесли відповідний законопроект, проте з'ясувалося, що це питання відноситься до компетенції уряду країни.

"Звернення до уряду з пропозицією повернутися до існуючого раніше обчислення часу має бути підготовлено. У понеділок, вівторок... Таке звернення, як тільки профільний комітет його підготує - я, звичайно, його підпишу і виконаю, таким чином, доручення депутатів", - заявив Наришкін.

На питання ведучого, як сам спікер реагує на зміну часу, Наришкін відповів, що його організм стійкий до таких змін, але потрібно насамперед врахувати думку громадян.

Голова комітету з охорони здоров'я Сергій Калашников (ЛДПР) раніше заявив, що громадяни скаржаться на незручність обчислення часу. Заступник голови комітету з оборони космонавт Світлана Савицька (КПРФ) зазначила, що нинішня модель незручна для людей, оскільки вони "встають і лягають в повній темряві, їдуть на роботу в темряві", і поставила питання про повернення до колишнього обчислення часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УТ-1 два тижні живе за московським часом

Зайнявший у травні президентське крісло Володимир Путін, висловлюючись з цього питання, зазначив, що вирішити це питання повинно уряд, після відповідного аналізу ситуації.

Нагадаємо, в 2011 році після відмови Російської Федерації від практики переходу на зимовий час і фіксації поясів від UTC +4 до UTC +12 в Україні "регіоналами" був прийнятий аналогічний закон, але незабаром він був скасований.

А на початку 2012 року Кабмін України запропонував скасувати перехід країни вже на літній час з 2013 року. Але 12.12.2012 цей законопроект був відкликаний. Уряд пропонував перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку, тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного перекладу годинникової стрілки.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує знову переводити годинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі