середа, 31 січня 2007 19:48

Росія інтелектуально допоможе Україні закрити ЧАЕС

Вивести з експлуатації енергоблоки Чорнобильської АЕС Україні допоможе Росія. Проте допомога буде інтелектуальною, а не матеріальною. Про це заявив керівник Федеральної служби з технологічного нагляду Костянтин Пуліковський, який в ці дні знаходиться з робочим візитом в Україні.

- Говорити про фінансову допомогу сьогодні не доводиться. Ми взаємодіємо з фахівцями, консультуємося, ділимося інтелектуальною, а не матеріальною власністю, - сказав Пуліковський.

Зараз у Києві проходить зустріч представників Комітету з питань ядерного регулювання України і Федеральної служби з технологічного і атомного нагляду Росії. Колеги обговорюють програму співпраці на 2007 рік, а також удосконалення законодавства обох країн з питань ядерної і радіаційної безпеки. Керівник комітету з питань ядерного регулювання України Олена Миколайчук говорить, що більшість контрактів з іноземними компаніями не виконані. Причини різні: зарубіжні партнери не дотримуються термінів або підвищують вартість своїх послуг.

- На жаль, у нас провальними виявилися всі об"єкти на майданчику Чорнобильської АЕС. СВЯП-2 (сховище відходів ядерного палива), яке мало запрацювати в 2003-му, потім в липні 2005-м, зараз не працює, а ми стоїмо перед проблемою, що треба міняти проект, міняти комплексну модернізацію, - розповіла Миколайчук.

З 2002 року між Росією і Україною діє Угода про обмін інформацією і співпрацю у сфері регулювання безпеки у використанні мирного атома, повідомляє Новий Регіон.

Зараз ви читаєте новину «Росія інтелектуально допоможе Україні закрити ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі