понеділок, 21 вересня 2015 14:17

Росія готує спецоперацію в Сирії до Генасамблеї ООН - ЗМІ

Росія готує спецоперацію в Сирії до Генасамблеї ООН - ЗМІ
Фото: АР

Збройні сили Російської Федерації готують найближчим часом спецоперацію в Сирії.

Про це повідомило "Новой газете" джерело в органах військового планування та управління військами ЗС РФ.

Джерело сказало, що російські фахівці, які отримали досвід планування операцій в умовах сучасної маневреної війни з невисокою концентрацією військ, вивчають можливість демонстрації наявних у Кремля інструментів збройної боротьби в Сирії.

За словами одного з джерел, "оперативна ситуація в Сирії до деякої міри схожа зі збройною боротьбою в зоні АТО".

Основна ідея полягає в тому, щоб напередодні або відразу після промови президента Росії Володимира Путіна на Генасамблеї ООН 28 вересня вичнити якусь дію, яке підтверджує серйозність намірів Росії.

"Розглядаються варіанти ракетного удару авіації, локальна наземна операція сирійських військ з підтримкою сучасних засобів війни, що обслуговуються російськими військовими (рейд, захоплення важливого об'єкта і т.д.), серія артилерійських обстрілів. Головна і неодмінна умова - ефективність і наочність, а не масштаб ", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що операція може вестися в координації із збройними формуваннями інших сторін (армії Сирії та Ірану, курди, алавіти, християни і т.д.).

Тому, за словами джерела, "якщо немає твердої впевненості в успіху - краще взагалі не починати". Така невдача завдасть дипломатичному наступу Кремля, що пропонує вивести "міжнародні зусилля" в Сирії на новий рівень, значної шкоди, підкреслили російські журналісти.

Раніше сьогодні стало відомо, що над Сирією помітили чотири бомбардувальники у російському розфарбуванні. На відеозаписі бойовиків "Сирійської вільної армії" видний військово-транспортний літак Іл-76 (можливо, його варіант - танкер Іл-78) у супроводі чотирьох бомбардувальників Су-24 в розфарбовуванні, характерному для ВПС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує спецоперацію в Сирії до Генасамблеї ООН - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі