четвер, 07 вересня 2023 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія боїться тримати кораблі в портах Севастополя

Росія боїться тримати кораблі в портах Севастополя
РФ змушена міняти тактику в Чорному морі. Фото: "Уніан"

Росія в Чорному морі змушена змінити свою тактику через збільшення загрози ударів безпілотниками ВМС України.

Нові страхи Москви не дають ворогу тримати кораблі РФ в портах головної бази Севастополя, йдеться звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Росіяни все частіше ховають свої судна в портах окупованого Криму та ближче до Новоросійська", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу

Ситуацію щодо зміни тактики РФ напередодні окреслив і речник ВМС, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

РФ також змінила район пуску ракет. Якщо раніше це був Каспій, то зараз це західніше Енгельса. Саме звідти запускають ракети Х-101, Х-555, Х-55.

Розпочалася 561-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. На фронті протягом минулої доби відбулося 39 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Водночас, в результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Росія боїться тримати кораблі в портах Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі