четвер, 07 вересня 2023 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають успіх під Бахмутом – головне зі зведення Генштабу

ЗСУ мають успіх під Бахмутом – головне зі зведення Генштабу
У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 561-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. На фронті протягом минулої доби відбулося 39 бойових зіткнень.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив уранці 7 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника", – звітує Генштаб.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено чотири склади боєприпасів, 12 артилерійських засобів, два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, станцію радіоелектронної боротьби, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія змінила район пуску ракет – подробиці від Повітряних сил

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Дружелюбівки Харківської області, Білогорівки Луганської області, Ямполівки, Веселого Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки РФ біля Оріхово-Василівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в поблизу Хромового, Іванівського, Кліщіївки, Північного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів. Водночас, в результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар'їнському напрямку наші воїни продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Артилерійських та мінометних обстрілів з боку РФ зазнали Красногорівка, Парасковіївка, Катеринівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили атаки противника в районі Авдіївки. Також тут ворог завдав авіаційного удару. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області.

Російський оборонно-промисловий комплекс зіткнувся зі зростаючим дефіцитом комплектуючих для високоточного озброєння, а також гуми для виготовлення шин. Оборонно-промислова база РФ має значні проблеми поставок.

"Сірий імпорт" і контрабанда не можуть повністю покрити потреби країни-агресорки. Російські джерела також відзначили, що російський оборонно-промисловий комплекс не може виробляти достатньо гуми, щоб замінити зношені шини для військової техніки, життєво важливої для бойових дій на передовій. Це ускладнить пересування колісних транспортних засобів у болоті, під час дощу та ожеледиці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають успіх під Бахмутом – головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua