четвер, 26 листопада 2009 11:53

Роман Поланський заплатив $4,5 млн за свободу

Роман Поланський заплатив $4,5 млн за свободу

Всесвітньо відомий режисер Роман Поланський заклав $ 4.5 млн. під заставу напередодні, щоб на декілька днів вийти зі швейцарської в"язниці під домашній арешт та електронне спостереження у своєму курортному котеджі в Альпах, повідомляє the Independent.

"Йому 76 років і це було б абсурдом, якби він втік. Ніхто цього не може навіть уявити", - коментує ситуацію акторка та сестра дружини Поланського Еммануель Сіньє.

Речник швейцарського міністерства юстиції Фолцо Галлі оголосив у середу, що режисер залишиться під арештом до того моменту, поки міністерство обдумає, чи складатиме апеляцію від рішення суду до федерального трибуналу в Лозанні, інформує Wprost.

Швейцарський міністр юстиції заявила, що вона не буде оскаржувати таке рішення федерального суду. Поланський перебуватиме на території Швейцарії до тих пір, поки влада не звернеться за екстрадицією до США.

У 1977 році в Лос-Анджелесі в нього був секс з 13 -літньою дівчиною, що в той момент прирівнювалося до зґвалтування. Але тоді він втік із США до Франції, щоб ухилитися від кримінальної відповідальності.

"76-літний апелянт одружений і сам є батьком двох неповнолітніх", - заявили представники швейцарського суду, коли розглянули судову рішення Поланського про грошову заставу від проданої квартири в Парижі.

Нагадаємо, що Поланський було заарештовано в аеропорті Цюриха у вересні цього року, коли він прибув для отримання нагороди на кінофестивалі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Роман Поланський заплатив $4,5 млн за свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі