середа, 14 квітня 2010 20:09

Робот возить китайця на прогулянку (ФОТО)

Китайський фермер Ву Юлу, що живе на околиці Пекіна, виготовляє роботів з металобрухту. Його колекція налічує 47 машин. Вони вміють пити, стрибати, малювати, робити масаж і тягати машини. Роботи, передусім, призначені для допомоги у сільськогосподарських роботах.

Одного разу у чоловіка виникли проблеми з дружиною Донг Шуян, коли він влаштував у будинку пожежу, роблячи нового "помічника".

Китайця-винахідника з 30 роботами запросили на виставку World Expo 2010, що проходитиме у Шанхаї. Там чоловік демонструватиме практичне значення своїх робіт.Винахідник підписав контракти з деякими університетами. Також отримав низку призів.

Ву Юлу закінчив школу. В університет не подавався. Першого робота виготовив у 1986 році.

"Коли мені було 11 років я сидів на східцях свого будинку і спостерігав за людьми, які ходили туди-сюди. Я тоді подумав, що було б непогано створити машину, яка вміла б ходити, як людина", - розповів фермер.

Своїх роботів Ву називає синами. Кожному з них дає ім"я і номер, за яким можна визначити, коли була зроблена та чи інша машина. Кожен робот працює на батарейках до 6 годин.

Зараз винахідник мешкає у типовому великому цегляному будинку. Подвір"я завалене металобрухтом і роботами.

Gazeta.ua за матеріалами Daily Mail

Фото: Daily Mail
Зараз ви читаєте новину «Робот возить китайця на прогулянку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі