пʼятниця, 09 жовтня 2009 10:56

В Чорному морі випробували потужного підводного робота

В Чорному морі випробували потужного підводного робота
Навчання за участю найстарішого рятувального судна ВМФ РФ "Комуна" завершилися на Чорноморському флоті РФ, під час занять військові моряки зазнали новітній підводний рятувальний апарат, говориться в повідомленні Служби інформації ВМФ РФ, що надійшов у четвер в РІА Новини.

За даними відомства, рятувальне судно "Комуна" (до 31 січня 1922 - "Волхов") було закладено на Путилівському заводі в Санкт-Петербурзі в 1912 році і спущено на воду в 1913.

"Під час роботи в морі в полігоні бойової підготовки рятувальне судно"Комуна" вирішило ряд завдань за планом бойової підготовки. У тому числі вперше з борту судна проводився спуск новітнього рятувального телекерованого нежилого підводного апарату "Пантера +", - наголошується в документі.

Випробування апарату проходили на глибині 64 метри, наголошується в документі.

Водотоннажність судна "Комуна" складає 3,1 тисячі тонн. Довжина - 96 метрів, ширина - 13,2 метра, осадка - 3,7 метра. Максимальна швидкість - 10 вузлів. Екіпаж - 250 осіб.

Рятувальний апарат "Пантера +" важить близько 300 кілограмів і може піднімати з дна моря вантажі вагою до 100 кілограм.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Чорному морі випробували потужного підводного робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі