четвер, 25 лютого 2010 15:50

Робітники крали акумулятори, які перед тим продавали мобільним станціям

Робітники крали акумулятори, які перед тим продавали мобільним станціям
22-річного мешканця Вінниці та 23-річного жителя Сумщини затримали прикарпатські міліціонери. Чоловіки впродовж кількох місяців обкрадали станції мобільного зв"язку по Україні.

Начальник прес-служби МВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук розповів, що викрадачі самі працювали на підприємствах, які забезпечують станції тими китайськими акумуляторами. Їх використовують для підтримки безперервного мобільного зв"язку.

"Чоловіки мали вільний доступ до станцій. Тому підібравши ключ, вільно заходили, відрізували від підключення акумулятори, грузили і їхали геть. Останні крадіжки були вчинені на території нашої області. Тому івано-франківські оперативники за гарячими слідами розшукали зловмисників", - сказав Гультайчук.

Вартість одного такого мобільного джерела живлення більше 2 тисяч гривень. Вони не придатні для використання у домашньому господарстві. Тому викрадачі збували їх виключно на пунктах прийому металобрухту. Один акумулятор важить 35-40 кілограмів.

В Івано-Франківській області підозрювані викрали 16 у Городенківському районі, чотири у Тисменицькому та один в обласному центрі. 12 поцупили у Чернівецькій області.

Наразі правохоронці з"ясовують причетність затриманих до таких же крадіжок у Київській області. Там, за попередніми даними, пропало близько 20 таких акумуляторів.

Зараз ви читаєте новину «Робітники крали акумулятори, які перед тим продавали мобільним станціям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі