пʼятниця, 20 жовтня 2023 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами"

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами"
Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами". Фото: eastnews.ua

Росія у п'ятницю вивела на бойове чергування в Чорному морі підводний ракетоносій із чотирма ракетами типу "Калібр".

Більшість російського корабельно-катерного складу тримається ближче до узбережжя і несе чергування в режимі патрулювання, заявила 20 жовтня керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Корабельне угруповання РФ продовжує курсувати в районі, який ворог поки що вважає умовно безпечним, - від східного узбережжя Криму до Новоросійська. Більшість російського корабельно-катерного складу тримається ближче до узбережжя і несе чергування в режимі патрулювання", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим

Гуменюк зауважила, що росіяни повернули на чергування підводний ракетоносій із чотирма "Калібрами" на борту. У зв'язку з цим вона закликала громадян уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги.

"Виявлення пусків із таких ракетоносіїв ускладнене для систем протиповітряної оборони. Деякі ворожі судна можуть нести на борту розвідувальні безпілотники. Ворог активно використовує безпілотну розвідку. Очевидно, готують удари", - додала керівниця об'єднаного пресцентру.

"Калібр" - це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі