середа, 19 серпня 2020 12:54

"Революційним шляхом нічого путнього не вийде, окрім СРСР" - Добкін публічно підтримав дії Лукашенка в Білорусі

"Революційним шляхом нічого путнього не вийде, окрім СРСР" - Добкін публічно підтримав дії Лукашенка в Білорусі
Михайло Добкін засудив білорусів і підтримав дії Лукашенко. Фото: скрін з відео

Народний депутат України VIII скликання Михайло Добкін, який планує балотуватися на посаду мера столиці, публічно підтримав Олександра Лукашенка, який 5 термінів поспіль був президентом Білорусі.

Скандальний український політик виправдав дії білоруських силовиків, які жорстоко розігнали протести проти влади.

В ефірі свого YouTube-каналу Добкін заявив, що такі дії влади нібито врятували державу від "зовнішнього управління".

"Те, що в Білорусі не спалахнуло, як суха трава від кинутого сірника, – велика заслуга Лукашенка. Подобається це чиїмось вухам, не подобається, але він готувався до цієї ситуації давно і заздалегідь. Він вивчав досвід негативний моєї рідної України. Він напевно вивчав досвід тих держав, де проходили "кольорові" революції. Я підтримую дії влади білоруської, спрямовані на збереження держави", – висловився політик.

Добкін додав, що у будь-якій справі головне – система. І якщо вона добре вибудована, то при спробах зовнішнього втручання дозволяє відбити будь-які посягання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поряд Медвєдєв, позаду - Добкін. 10 років тому Янукович здав Крим

"У політиці система - запорука успіху. На жаль, не все це розуміють - багатьом у силу молодості, недосвіченості, а ще більше в силу тупості та дурості систему хочеться ламати. При цьому люди думають, що на її місці з'явиться нова – успішніша, правильніша, справедливіша. Не з'явиться. Адже нічого путнього революційним шляхом створити неможливо. Окрім Радянського Союзу", – вважає екснардеп.

Добкін провів паралелі між білоруськими протестами та Революцією гідності, яку суворо засудив.

Що стосується дій ОМОНу, причетного до насильства над мітингувальниками, деякі з яких загинули, то їх Добкін також цілком виправдав. Сказав, що поведінка силовиків були зумовлена необхідністю захисту держави.

"Багато хто абсолютно природно, нормально рефлексують, коли говорять, що не можна бити людей, не можна виступати проти свого народу. Це правильно, чесно, і я дотримуюся точно таких самих поглядів, але з одним "але": це не можна, якщо це не загрожує більшій кількості людей, які живуть у твоїй рідній країні. Якщо ті, хто не згодні з думкою більшості, не починають поводитися агресивно та не намагаються підім'яти під себе результати виборів, ситуацію в країні, змести чинну владу", – висловився ексмер Харкова.

"Можливо, це було не зовсім гуманно, а може, і не дуже добре, якщо дивитися з телеекранів. Вони захистили державну систему Білорусі, вчинили правильно", – оцінив дії білоруського ОМОНу Добкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін стверджує, що справу проти Порошенка через томос ініціював саме він

За словами Добкіна, силовики нібито "виконували свої повноваження" в межах закону, який це все їм дозволяв.

"Я думаю, що білоруси розберуться і покарають тих, хто вже зовсім по-садистськи отримував задоволення, б'ючи людей. Але глобально люди у формі та Лукашенко захистили країну", – зробив висновок скандальний політик.

Михайло Добкін відповів тим українцям, які заявили, що відписуються від його профілів у соцмережах після слів про підтримку дій режиму Лукашенка.

"Я це зробив усвідомлено, аргументовано. Я і сьогодні підтримую дії білоруської влади, спрямовані на збереження держави. Якою б вона не була, але своя держава набагато краще, міцніше і рідніше, ніж будь-яка інша, керована зовні. Як сьогодні, на жаль, відбувається в моїй рідній Україні", – заявив колишній нардеп.

Колишній скандальний нардеп від "Партії регіонів" та ексмер Харкова Михайло Добкін показав своє перше передвиборче відео на посаду очільника Києва.

У ролику політик приміряв на себе образ брутального байкера - налисо поголив голову, відростив бороду і надів шкіряну куртку.

Відео швидко розлетілося мережею та насмішило українців.

Зараз ви читаєте новину «"Революційним шляхом нічого путнього не вийде, окрім СРСР" - Добкін публічно підтримав дії Лукашенка в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі