неділя, 15 січня 2017 16:04

Рева розповів, скільки коштує виплата пенсій на окупованих територіях

Рева розповів, скільки коштує виплата пенсій на окупованих територіях
Фото: Donbass.ua

Для виплат пенсій жителям окупованого Донбасу щорічно потрібно 30 млрд грн. Розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу 112.

"У нас сьогодні на території, яку тимчасово окупували, проживає близько 1 млн 200 тис. пенсіонерів. У середньому по Україні пенсія 1,7 тис. грн. На Донбасі вона була більше, десь близько 2 тис. грн. Це близько 30 млрд грн на рік, тільки на пенсійне забезпечення ", - говорить Рева.

Як вважає міністр соцполітики, розмови про утримання Донбасу Росією на суму в 3 млрд доларів говорить тільки про те, що на окупованих територіях відбувається економічна катастрофа.

"Донбас ніхто не утримував - ні Україна, ні Росія. Донбас був економічно самодостатнім регіоном, більш того, регіоном-донором. І ось коли ми сьогодні чуємо цифри 3 млрд, можливо, інші, це говорить тільки про одне - про економічну катастрофу на окупованих територіях ", - сказав Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар на чорному ринку вже по 28,8 грн

Він вважає, що ця сума піде на підтримку військової окупації, а не утримання мирних жителів Донбасу, підсумував міністр.

Раніше глава Донецької бютівця Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів, що утримання окупованій території обходиться Росії приблизно в 3 млрд дол. на рік.
Зараз ви читаєте новину «Рева розповів, скільки коштує виплата пенсій на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі