середа, 04 квітня 2007 08:00

Рейтинг Гарі Поттера впав на 74%

Видавництво Bloomsbury, яке випускає книги про Гарі Поттера, повідомило 3 квітня про зниження прибутків в 2006 році на 74%. Цього року не вийшло жодної нової книги з серії відомих бестселерів про юного чарівника. Про можливе зниження прибутку видавництво попереджало інвесторів ще в грудні 2006 року, після різдвяних розпродажів.

Прибуток без урахування оподаткування впав до 5,2 мільйонів фунтів стерлінгів в порівнянні з 20,1 мільйона в 2005 році, коли в світ вийшов останній з опублікованих томів "Гарі Поттера". Оборот видавництва за минулий рік впав на 32 відсотки до 74,8 мільйонів фунтів, тоді як в 2005 році він складав 109,1 мільйона. Голова видавництва Найджел Ньютон назвав минулий рік "складним" для своєї компанії.

Нові пригоди Гарі Поттера виходили не щороку, але раніше британської компанії вдавалося підвищувати прибуток за рахунок продажу дешевших видань і попиту на книгу в інших країнах світу. У липні 2007 року виходить в світ сьома, остання книга серії, і видавництву доведеться шукати нові бестселери, передає ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Гарі Поттера впав на 74%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі