середа, 08 квітня 2009 13:36

Розвідка США отримує 90% інформації про талібів від добродійників

Розвідка США отримує 90% інформації про талібів від  добродійників

Американська розвідка погано обізнана з рухом "Талібан", що ускладнює протистояння його послідовникам. Таку думку висловив у бесіді з журналістами в Ісламабаді спецпосланець президента Барака Обами в Афганістані і Пакистані Ричард Холбрук.

Разом з головою Комітету начальників штабів ЗС США адміралом Майклом Маленом він здійснює турне трьома країнами регіону.

Як відзначив Холбрук, "я глибоко розчарований тим рівнем знань про талібів, якими володіє уряд США і союзники. Нам треба бути впевненими в тому, що ми добре розуміємо, чим таліби привертають до себе афганців і пакистанців".

Без цього не вдасться ефективно протидіяти пропаганді, яку таліби використовують для вербування нових бойовиків і дискредитації США, переконаний спецпосланець.

За його словами, 90 % всієї інформації про талібів і Афганістан США отримують від співробітників різних добродійних організацій, що діють в цій центральноазіатській країні. Останні відсотки - робота розвідки.

Холбрука здивувало і те, що офіційні особи в Кабулі і Ісламабаді теж мало що знають про "Талібан". На зустрічах, як відзначив спецпосланець, він ставив, здавалося б, прості питання: Хто такі таліби? Чому люди приєднуються до них? І отримані відповіді абсолютно його не задовольнили, відзначає Izvestia.ru

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США отримує 90% інформації про талібів від добродійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі