середа, 26 жовтня 2022 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка повідомила позитивні новини про Каховську ГЕС

Розвідка повідомила позитивні новини про Каховську ГЕС
Дамба Каховської ГЕС не замінована настільки, щоб її можна було знищити повністю. Фото: eastnews.ua

Зараз немає підстав вважати, що росіяни влаштують вибух на Каховській ГЕС.

Там немає достатньої кількості вибухівки, сказав представник пресслужби Головного розвідувального управління Андрій Юсов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні не проведені необхідні роботи, не замінована ГЕС і дамба настільки, щоб можна було зробити підрив", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждають сотні тисяч людей ‒ ЗМІ показали карту підтоплень від можливого теракту на Каховській ГЕС

Ядерну зброю російський президент Володимир Путін використовує для того, щоб на нього звернули увагу.

"Але якщо уявити собі, що Путін наважиться застосувати ядерну зброю, то це, власне, останній козир, який він використає. Питання – що далі. Тож це малоймовірний сценарій, і в разі його реалізації це наблизить кінець Росії", – сказав Юсов.

Росіяни замінували Каховську дамбу, щоб підірвати при необхідності. Зараз дамба замінована тільки частково, але якщо її підірвуть – наслідки будуть катастрофічними, зазначили в ГУР МО.

Російські окупанти вже розуміють, що втримати Херсон не вийде. Тому планують повністю знищити місто під час відступу у військових і пропагандистських цілях. Судячи з активного вивезення колаборантів і риторики, окупанти в Херсон повертатися не планують, розповів російський експерт Андрій Піонтковський.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка повідомила позитивні новини про Каховську ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі