середа, 27 лютого 2008 08:28

Рауль Кастро зустрівся з помічником Папи Римського

Новий голова Держради Куби Рауль Кастро, обраний три дні тому, провів у вівторок зустріч з державним секретарем Ватикану Тарчізіо Бертоне, повідомило агентство Ассошіейтед Прес.

Помічник Папи Римського Бенедикта Шістнадцятого став першою офіційною особою, з якою зустрівся Рауль Кастро.

Зустріч проходила за закритими дверима, в ній також брали участь глава МЗС Куби Феліпе Перес Роке і віце-президенти країни – Естебан Ласо і Карлос Лахе.

Спочатку візит Бертоне на Кубу був запланований на кінець січня, проте був перенесений приблизно на місяць. Дата візиту Бертоне обрана не випадково: 10 років тому – на початку 1998 року – "острів Свободи" відвідав Папа Римський Іоанн Павло Другий.

Як відзначає агентство, на зустрічі Бертоне критикував ембарго США проти Куби і звернув увагу на те, що деякі католики на острові стикаються з різними проблемами вільного віросповідання.

Кубинський парламент у неділю обрав 76-річного Рауля Кастро головою Держради країни, це вища державна посада Куби.

Рауль – брат і соратник незмінного лідера Куби з 1959 року Фіделя Кастро, який 18 лютого оголосив про відхід у відставку з поста голови Держради і головнокомандуючого кубинськими військами. Ще в липні 2006 року після операції на кишківнику Кастро тимчасово залишив усі вищі державні посади і передав кермування країною Раулеві.

Більшість аналітиків вважають, що з відходом Фіделя Кастро мало що зміниться в політичному житті Куби, яка й надалі прямуватиме соціалістичним курсом при керівній ролі комуністичної партії. Водночас, не виключено, що в країні будуть зроблені послаблення для приватного підприємництва, спрямовані на поліпшення соціально-економічного становища населення Куби, вважають експерти, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Рауль Кастро зустрівся з помічником Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі