вівторок, 18 серпня 2020 09:58

Райцентр із червоної зони відмовляється посилювати карантин

Райцентр із червоної зони відмовляється посилювати карантин
Депутати постановили, що рішення державної комісії ТЕБ і НС про віднесення Самбора до червоної зони епідеміологічної небезпеки суперечить Конституції. Фото: Pixabay

Виконувати рішення державної комісії ТЕБ і НС відмовилася Самбірська міська рада на Львівщині.

Від 13 серпня комісія встановила у місті червоний – найвищий – рівень епідеміологічної небезпеки, який передбачає суттєві карантинні обмеження, пише Zaxid.net.

Вирішили це місцеві депутати 17 серпня в момент, коли під стінами мерії тривав пікет кількох десятків підприємців з вимогою не забороняти їм працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді посилили карантинні заходи

Депутати постановили, що рішення державної комісії ТЕБ і НС про віднесення Самбора до червоної зони епідеміологічної небезпеки суперечить Конституції, тож громадському транспорту та підприємцям, зокрема зі сфери торгівлі та громадського харчування, дозволили працювати у звичному режимі, але з дотриманням карантинних вимог.

Самбірська міськрада закликала поліцію утриматися від притягнення до відповідальності підприємців, які продовжуватимуть працювати, порушуючи рішення державної комісії ТЕБ і НС.

Також депутати ухвалили звернення до президента, міністра охорони здоров'я та голови ЛОДА щодо скасування червоного рівня епідеміологічної небезпеки в Cамборі, оскільки вважають, що воно не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на Covid-19. Рішення Самбірської міськради має затвердити на своєму засіданні міська комісія ТЕБ і НС.

В Україні визначили нові карантинні зони. Так у червоній зоні епідемічної небезпеки опинилися два райони Івано-Франківської області, одне місто у Львівській області, одне місто на Одещині, два райони та одне місто на Рівненщині та один район у Чернівецькій області. Тим часом Київ перейшов до жовтої зони.

Зараз ви читаєте новину «Райцентр із червоної зони відмовляється посилювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі