понеділок, 24 липня 2023 11:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Радник міністра оборони про контрнаступ: "Росіянам стане ще сумніше"

Радник міністра оборони про контрнаступ: "Росіянам стане ще сумніше"
Українські війська поступово знищують ресурси росіян. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українцям не варто піддаватися на інформаційне нагнітання у деяких західний ЗМІ щодо нібито "повільного" контрнаступу ЗСУ.

Насправді ж країна перебуває на порозі великих змін. Частину з них побачимо миттєво, а частина проявиться восени. Про це у Facebook написав радник міністра оборони України Олексій Копитько.

За його словами, прислухатися потрібно до тих, хто володіє всією повнотою інформації щодо перебігу бойових дій.

Копитько також нагадав, що голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, командувач армії Великої Британії адмірал Тоні Радакін та голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер високо оцінили результати українського контрнаступу. Вони одностайно заявили, що "українська армія успішно вирішує надскладне завдання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ триває: аналітики назвали площу звільненої від загарбників української території

"Вони розуміють, у яких умовах доводиться діяти. Все інше – білий шум", – зазначив Копитько.

За його словами, західні аноніми, різні політики та інші коментатори, які критикують темпи контрнаступу, не мають достатньої інформації про ситуацію на фронті. Вони просто "намагаються створити певні настрої у суспільстві".

Копитько пояснив, що українське командування адаптує тактику залежно від ситуації, і це є правильним.

"Було б справжньою бідою, якби після усвідомлення масштабу мінних полів продовжили б по них ломитися, не рахуючись з втратами", ‒ зазначив експерт.

Тому, за його словами, "корегування плану не є трагедією, і наочні результати будуть".

"Наші війська системно вибивають РСЗВ і засоби ППО ворога. Уже перевищено показники червня, які було рекордними за весь час. Ворог був змушений змінити тактику використання вертольотів через великі втрати. Зараз у справу підуть нові боєприпаси, росіянам стане ще сумніше", – додав Копитько.

За тиждень Сили оборони звільнили понад 16 кв. км території. Збройні сили України просунулися на 12 кв. км на півдні та на близько 4 кв. км на Донбасі на Бахмутському напрямку, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Радник міністра оборони про контрнаступ: "Росіянам стане ще сумніше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі