понеділок, 24 липня 2023 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 516-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень, повідомив уранці 24 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Приютного Запорізької області. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Торського Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тимчасово окупованому Криму знову "бавовна": що відомо

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки в районах Богданівки, Кліщіївки та північно-східніше Оріхово-Василівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Невельського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ окупантів у районах Красногорівки та Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаційних ударів біля Благодатного та Макарівки Донецької області.

"На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах", – звітує Генштаб.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено чотири розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки агресора, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях, командний пункт, засіб протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 23 липня становлять уже понад 241 960 окупантів.

За добу, 22 липня, лави "200-х" поповнили ще понад 630 російських загарбників. Також вже знищено більше 4 тис. танків, більше 8 тис. бойових броньованих машин, 4,7 тис. артилерійських систем і близько 4 тис. безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі