середа, 27 липня 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку: подробиці

Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку: подробиці
Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку. Фото: kharkov.comments

Верховна Рада на період дії воєнного стану заборонила примусове стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

За прийняття закону проголосували 312 народних депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада змінила Кодекс законів про працю: що чекає на бізнес

Він пояснив, що ця норма розповсюджується на послуги в територіальних громадах, розташованих у районах проведення бойових дій.

Також це стосується територій, які перебувають чи перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Або якщо стягнення за житлово-комунальні послуги здійснюється щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання такої фізичної особи і було знищено або пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій", - підкреслив народний депутат.

Компанії-постачальники не нараховуватимуть плату за комунальні послуги споживачам, які були відсутніми понад місяць. Свою відсутність абонент має підтвердити відповідним документом.

Люди мають звернутися до постачальників послуг, щоб їм не робили нарахування. Це не стосується приміщень, обладнаних лічильниками, потрібно ці показники подавати. Тобто повторювати ті, які були раніше. Це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком, і не стосуватиметься послуг на тепло.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила примусове стягнення боргів за комуналку: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі