вівторок, 12 листопада 2019 17:07

Рада взялася за врегулювання незаконного видобутку бурштину

Рада взялася за врегулювання незаконного видобутку бурштину
Видобутук бурштину каратимуть штрафом або ув'язненням. Фото: twitter.com/derzhgeonadra

Верховна рада України в першому читанні підтримала законопроект № 2240 про врегулювання питань видобутку бурштину.

Рішення підтримали 342 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема законопроект пропонує Кримінальний кодекс України доповнити статтею 240 - незаконне видобування, збут, придбання і перевезення бурштину караються штрафом від 3 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 51 тис. - 17 тис.грн, або обмеження свободи терміном від 3 до 6 років чи позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила за основу неузгоджений з Єврокомісією законопроект №223

Злочин, вчинений повторно або у великих розмірах, на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду каратимуться позбавленням волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Сприяння посадової особи з використанням службового становища у видобутку бурштину карається позбавленням волі від 5 до 8 років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Законопроект пропонує врегулювати відносини щодо користування надрами з метою видобутку бурштину, припинення незаконного видобутку, зростання рівня життя населення в місцях видобутку бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища та рекультивації земель.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект 2047-д, який пропонує ліквідувати діяльність так званих "майданчиків Яценка", що заробляли на посередництві між оцінщиками майна та електронною базою Фонду держмайна. "За" проголосували 378 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Рада взялася за врегулювання незаконного видобутку бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі