вівторок, 24 вересня 2013 19:47

Працівникам дитсадків заборонили носити обручки

Працівникам дитсадків заборонили носити обручки
Фото: ridna.ua

З серпня в дитсадках України почали діяти нові санітарні норми. Тепер працівники дитячого садочка не мають права ходити з обручками та біжутерією на роботу. За наявності цих предметів їх будуть серйозно штрафувати.

"Таке нововведення найбільше стосується працівників кухні та санітарних працівників, - пояснює завідуюча дитячим садочком села Демидівка Жмеринського району Вінницької області Тетяна Скопик. - У них робота повязана з харчами. Санітарні працівники в ясельних групах допомагають помити дітей, обручкою можуть шкрябнути по шкіри дитини й занести інфекцію. Щодо вихователів, то вважаю такі нововведення неправомірними".

Також в дитячих садках заборонили встановлювати кондиціонери. При цьому вологість повітря має бути 40-60% і температура +18+21 градус. Також в кожній групі потрібно встановити по 4 умивальники й стільки ж унітазів.

"Ці всі нововведення ляжуть на плечі батьків, - каже голова батьківського комітету Ірина Савран одного з дитсадків Вінниці. - Щомісяця на потреби групи здаємо по 100- 150 гривень. Ці гроші йдуть на іграшки та канцтовари для дітей. Зараз у групі 2 унітази. Якщо змусять доставляти, доведеться збільшити витрати ще на сотню гривень".

Завідуючі кажуть, що тепер з перевірками щомісяця ходитиме санстанція. Неофіційно одна перевірка дитячому садочку обходиться від 250 до 500 гривень.

А ось голова Всеукраїнської асоціації батьківської громадськості Надія Цикан вважає, що набагато доцільніше спочатку створити держпрограму ремонту дитсадків.

"У Києві, наприклад, ремонтують сади - утеплюють фасади, оновлюють туалети та системи опалення. І то не скрізь. А що вже говорити про провінцію? Хоча у правилах є і раціональне зерно. Наприклад, щодо прикрас. Діти можуть дряпатися об них. Звичайно, обручки могли б і дозволити, але краще перестрахуватися", - вважає Цикан.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам дитсадків заборонили носити обручки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі