пʼятниця, 13 листопада 2009 12:52

"Укрзалізниця" втомилася одна здійснювати приміські перевезення

"Укрзалізниця" втомилася одна здійснювати приміські перевезення

"Укрзалізниця" пропонує створювати регіональні підприємства за участю обласних держадміністрацій для забезпечення приміських перевезень пасажирів.

Про це заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк 12 листопада на нараді в Кременчуці за участю Президента Віктора Ющенка, присвяченій проблемам роботи промислових підприємств.

Костюк відзначив, що на сьогодні приміські перевезення пасажирів є збитковими, і щоб вийти з ситуації, що склалася, "Укрзалізниця" готова відмовитися від монополізації надання даного виду послуги.

"Враховуючи, що галузь на порозі реформ, пропонуємо створення регіональних підприємств за участю державних адміністрацій регіонів. Тоді залізниця не буде законодавцем рівня тарифів при виконанні приміських перевезень. У такому форматі ми спокійно відмовляємося від монополії на виконання цього виду перевезень. За собою ми залишаємо рухомий склад, контроль безпеки руху та організації перевезень ", - заявив Костюк.

За його словами, на сьогодні в приміському повідомленні перевозиться 70% пільговиків, відсоток оплати перевезень яких у країні становить лише 17%.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" втомилася одна здійснювати приміські перевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі