пʼятниця, 30 жовтня 2009 15:35

"Укрзалізниця" пропонує Кабміну ліквідувати всі залізничні переїзди

"Укрзалізниця" пропонує Кабміну ліквідувати всі залізничні переїзди

"Укрзалізниця" пропонує Кабміну ліквідувати всі залізничні переїзди в Україні

Адміністрація залізничного транспорту України має намір запропонувати уряду програму ліквідації залізничних переїздів.

Про це заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в "Укрзалізниці", М. Костюк відзначив: "У контексті розвитку швидкісного руху поїздів зі швидкістю 160 км/год ми будемо пропонувати уряду програму ліквідації переїздів та поетапного будівництва шляхопроводів".

На його думку, повинна бути створена довгострокова програма на реалізацію якої необхідно залучати як інвестиційні, так і державні кошти. Самостійно залізниця не впорається з таким обсягом робіт.

Початком впровадження програми, за словами гендиректора, може стати огорожа залізничної інфраструктури в районах компактного проживання населення: містах, селах, які знаходяться неподалік від шляхів. Зараз на головних коліях знаходиться понад 5 тис. переїздів, які при впровадженні швидкісного руху стануть місцями зниження швидкості поїздів і підвищеної небезпеки на дільницях.

Нагадаємо, на залізницях України експлуатуються 5 тис. 735 переїздів, з них 4 тис. 252 обладнані автоматичною системою сигналізації.

За матеріалом: Цензор.Нет

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" пропонує Кабміну ліквідувати всі залізничні переїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі