четвер, 22 жовтня 2009 15:17

Укрзалізниця просить пасажирів не курити в поїздах

Укрзалізниця просить пасажирів не курити в поїздах

Компанія Укрзалізниця закликає пасажирів не курити в поїздах.

Залізничники нагадують, що з липня 2009 року курити в поїздах заборонено – набув чинності закон про заборону куріння в громадських місцях.

У відомстві зазначили, що куріння у заборонених місцях тягне за собою накладення штрафу згідно з кодексом про адміністративні правопорушення.

Від 21 липня, згідно зі змінами до українського законодавства, курити в усіх поїздах на території країни заборонено. Порушників мають штрафувати на суму від 85 грн до 170 грн.

Як повідомлялося, згідно із результатами опитування, проведеного у травні 2009 року, 87% українців підтримують прийняття закону, який цілком забороняє паління у більшості громадських місць, зокрема на всіх робочих місцях, в офісах, ресторанах та барах.

Українці схвалюють положення, що забороняє куріння у різноманітних спеціальних громадських місцях, зокрема у лікарнях та клініках (97%), офісах і на інших робочих місцях (90%), у громадських установах (магазини й театри) (96%), у ресторанах (79%) і навіть у барах (75%).

89% українців відчувають, що чужий дим є ризиком для здоров"я офіціантів та барменів, і вважають, що роль держави полягає у тому, щоби забезпечити їм належний захист.

Як відомо, відмова від куріння приносить негайну користь для здоров"я. Уже через декілька днів знижується ризик серцево-судинних захворювань.

За матеріалом УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця просить пасажирів не курити в поїздах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі