понеділок, 25 травня 2009 18:41

75% українців підтримують повну заборону куріння у барах

75% українців підтримують повну заборону куріння у барах

87% українців підтримують прийняття закону, який цілком забороняє паління у більшості громадських місць, зокрема на всіх робочих місцях, в офісах, ресторанах та барах, - свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно із результатами опитування, крім підтримки ідеї у цілому, українці схвалюють положення, що забороняє куріння у різноманітних спеціальних громадських місцях, зокрема у лікарнях та клініках (97%), офісах і на інших робочих місцях (90%), у громадських установах (магазини й театри) (96%), у ресторанах (79%) і навіть у барах (75%).

Українці не лише стурбовані чужим димом (69% респондентів стверджують, що дуже занепокоєні), вони визнають, що пасивне куріння є причиною проблем зі здоров"ям. Приблизно дев"ять із десяти вважають, що вплив чужого диму - це серйозна (67%) або помірна (23%) загроза для здоров"я.

Крім цього, 89% українців відчувають, що чужий дим є ризиком для здоров"я офіціантів та барменів, і вважають, що роль держави полягає у тому, щоби забезпечити їм належний захист.

"У Рамковій конвенції із боротьби з тютюном, яку Україна ратифікувала у 2006 році, зазначено: наукові дані недвозначно підтверджують, що вплив тютюнового диму є причиною смерті, хвороб та інвалідності", - заявила член оргкомітету коаліції За вільну від тютюнового диму Україну Ганна Гопко.

"Чому бармен або офіціант протягом робочого дня у прокуреному закладі змушений платити власним здоров"ям за тютюнову залежність інших людей? Фактично, його право на безпечні для здоров"я умови праці не дотримано. Це ганьба для суспільства, що прагне бути цивілізованим", - додала Гопко.


Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) - одна із провідних дослідницьких компаній в Україні, що надає повний комплекс послуг за такими напрямками: соціоекономічні дослідження, маркетингові дослідження, політичні дослідження, дослідження здоров"я, консалтинг та аудит досліджень.

КМІС працює на українському та міжнародному ринках вже 14 років.

За матеріалами Корреспондент.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «75% українців підтримують повну заборону куріння у барах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі