четвер, 17 січня 2008 13:10

"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова"

Рада Безпеки ООН обговорює питання про статус Косова. Президент Сербії Борис Тадіч ознайомив учасників засідання зі становищем сербської меншини в краю і запропонував продовжити переговори про статус Косова, оскільки варіант із наданням йому незалежності Бєлград категорично відкидає.

"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова і зберігатиме його територіальну інтегрованість і суверенітет всіма демократичними заходами, легальними і дипломатичними способами, - заявив Тадіч. - Проте Сербія не вдаватиметься до таких засобів, як насильство і війна".

Косовські албанці, яких в краю переважна більшість, вже заявили, що у випадку, коли не буде ухвалено рішення міжнародним співтовариством, вони проголосять незалежність у односторонньому порядку.

Виступаючи в Раді Безпеки ООН, прем"єр-міністр Косова Хашим Тачи підкреслив, що рішення з цього питання буде ухвалено незабаром.

"Косово готове і єдине, - сказав він. - Ми хочемо приступити до виконання внутрішніх завдань і дуже скоро вже ухвалимо рішення. Ми сподіваємося, що міжнародне співтовариство дуже скоро нас визнає, визнають нас Вашингтон, Брюссель і багато країн світу".

Росія, як і раніше, виступає проти будь-яких односторонніх рішень. Вона запропонувала на розгляд Ради Безпеки ООН свої пропозиції щодо Косова - своєрідну "дорожню карту", яка могла б стати компромісним варіантом для Бєлграда і Пріштіни, повідомляє euronews.net.
Зараз ви читаєте новину «"Сербія ніколи не визнає незалежність Косова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі