пʼятниця, 18 лютого 2011 15:13

"Крижаній людині" віком 5300 років дали нове обличчя (ФОТО)

Для нової виставки в Музеї археології Південного Тіролю голландські фахівці Альфонс та Одрі Кенніс створили нову модель Еці. Саме таке ім'я дали знаменитій "крижаній людині". Її муміфіковане тіло знайшли в льодах італійських Альп 1991 року.

Учені спробували уявити, як ця людина могла виглядати за життя. Цього разу Еці дивиться на відвідувачів карими очима. Останні дослідження засвідчили, що у "крижаної людини", яка померла близько 5300 років тому, були не блакитні очі, як вважали раніше, а темні. Нова віртуальна модель створена на основі тривимірних зображень скелета Еці. Фахівці також постаралися врахувати всі результати останніх досліджень.

Співробітники музею також планують провести нову консервацію мумії, використовуючи чистий азот. Він має допомогти "крижаній людині" зберегти "молодий вигляд" і призупинити окислення тканин.

Еці виявили 19 вересня 1991 року два німці в льодовику Ецтальських Альп на території Південного Тіролю на півночі Італії. Вважають, що "крижана людина" загинула у віці 45 років. Її зріст за життя становив 1,6 м, а вага - близько 50 кг. Якби вона жила у наші дні, то можна було б сказати, що у неї був 38-й розмір ноги. Однак своєю всесвітньою славою Еці зобов'язаний історії про те, що на мумію нібито накладено якесь прокляття. Деякі дослідники померли незабаром після дослідів з "крижаною людиною".

Відвідувачі музею зможуть оцінити результати роботи Кеннісів з 1 березня 2011 до 15 січня 2012 року.

За матеріалами: Infox

Зараз ви читаєте новину «"Крижаній людині" віком 5300 років дали нове обличчя (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі