середа, 09 жовтня 2024 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін "затягне пояси" на українських ТОТ заради тривалої війни

Путін "затягне пояси" на українських ТОТ заради тривалої війни
Кремль готує регіони РФ до тривалої війни. Фото: eastnews.ua

Росія не планує відмовлятися від продовження війни проти України ще тривалий час. Навіть попри негативний ефект для економіки.

Кремль для фінансування війни починає готувати регіони до "затягування поясів", повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

"Попри зменшення бюджетних витрат на регіони РФ з початку року, Москва лише тепер починає визнавати, що громадяни мають пожертвувати певними інтересами через тривалу війну з Україною. Не так давно спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко закликала губернаторів до економії, враховуючи рішення Володимира Путіна виділити третину державного бюджету на продовження війни", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поспіхом прибрала з Чорного моря частину ракетоносіїв

Керівники регіонів РФ повинні зосередитися на економії та відмовитися від великих інфраструктурних проєктів. Це пов'язано з тим, що у проєкті бюджету Росії на 2025 рік передбачено скорочення фінансової підтримки регіонів на 10%, після того як минулого року ця підтримка була зменшена на 9%.

"Урізаються і дотації так званим проблемним регіонам РФ, які протягом всього часу правління Путіна служили для Кремля способом купити лояльність місцевої еліти. Ресурси, за які могли б будуватися дороги, школи та лікарні, Москва також пустить на війну. Влада РФ своїми закликами затягнути пояси дає зрозуміти лідерам регіонів, що поставленого ними за ці роки гарматного м'яса на війну уже недостатньо", - йдеться в публікації ЦПД.

У Силах оборони прогнозують найближчими днями активізацію штурмових дій ворога в районі населених пунктів Оріхів і Мала Токмачка Запорізької області.

Російські окупанти будуть намагатися взяти під вогневий контроль українські логістичні шляхи, повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Путін "затягне пояси" на українських ТОТ заради тривалої війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі