понеділок, 01 лютого 2021 14:30

"Путін уже не висловлює оптимізму" - "Північний потік-2" не має шансів

"Путін уже не висловлює оптимізму" - "Північний потік-2" не має шансів
Михайло Гончар: без західних трубоукладачів росіяни нічого не можуть. фото: reuters

Росія весь минулий рік намагалася пропагандистськи маневрувати в умовах американських санкцій проти "Північного потоку-2".

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав експерт з енергетичної безпеки Михайло Гончар.

"Періодично заявляла, що роботи скоро завершать. У грудні побудували жалюгідну ділянку 2,6 кілометра на мілководді у виключній морській економічній зоні Німеччини, що не підпадає під санкції. На це витратили 2 тижні. З таким темпом роботи в данському секторі Балтики триватимуть 1,5 року. Це ілюстрація "технологічної міці" Росії - без західних трубоукладачів вони нічого не можуть", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для яких компаній знизили тарифи на розподіл газу

Немає шансів добудувати проєкт у зазначені терміни, каже він.

"США запровадили нові санкції проти цього проєкту на додаток до попередніх 2019 року. Останні тижні від участі в ньому відмовилася низка компаній. Ні Газпром, ні Путін уже не висловлюють оптимізму", - додає Михайло Гончар.

Повне інтерв'ю читайте у журналі "Країна" від 28 січня.

Компанія Nord Stream 2 AG стверджує, що планує завершити великі будівельні роботи 1-ї із 2 гілок російського газопроводу в обхід України в 1-й половині 2021 року, попри санкції США.

Зараз ви читаєте новину «"Путін уже не висловлює оптимізму" - "Північний потік-2" не має шансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі