пʼятниця, 21 серпня 2015 02:05

Путін шукає інвесторів, щоб вкластися в терміни з будівництва Керченського мосту

Путін шукає інвесторів, щоб вкластися в терміни з будівництва Керченського мосту
depo.ua

Президент Росії Володимир Путін хоче звести Керченський міст до окупованого Криму до 2018 року, залучивши фінанси інвесторів, повідомляє УНІАН.

"Очевидно, що морські порти Криму зможуть повноцінно працювати лише тоді, коли буде побудований міст через Керченську протоку, й дуже розраховую на те, що терміни будівництва буде дотримано. Наприкінці 2018 року цей стратегічний об'єкт повинен бути зданий", - сказав Путін на нараді з питання розвитку транспортної інфраструктури півдня Росії.

Він зазначив, що будівництво Керченського мосту і загалом розвиток залізничної та іншої транспортної інфраструктури "півдня Росії" потребує значних фінансових вкладень.

"Між тим наші бюджетні можливості як завжди – вони завжди і скрізь обмежені, тому потрібно думати, як стимулювати ці додаткові інвестиції, одночасно підвищити відповідальність інвесторів за взяті на себе зобов'язання, щоб розпочаті проекти не перетворювалися на довгобуд, збільшення витрат, подорожчання будівництва", - заявив російський президент.

Раніше повідомлялося, що РФ затвердила проект мосту в Крим.

Нагадаємо, що про будівництво мосту через Керченську протоку домовився екс-президент України Віктор Янукович і президент РФ Володимир Путін у грудні 2013 року, після зупинки підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Вже після незаконної анексії півострова Путін заявив, що міст мають збудувати до 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін шукає інвесторів, щоб вкластися в терміни з будівництва Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі