субота, 30 березня 2013 10:56

Путін повернув росіянам ноу-хау Сталіна - звання "Герой праці"

Путін повернув росіянам ноу-хау Сталіна - звання "Герой праці"
Путін повернув звання, яке діяло в жахливі 1928-38 рр ФОТО: nnm.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про відродження в Росії звання "Герой праці". Нагороду будуть видавати тим, хто потрудився на благо РФ.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"В цілях підвищення суспільної значимості і престижу самовідданої та сумлінної праці постановляю встановити звання Героя Праці Російської Федерації для присвоєння громадянам Російської Федерації за особливі трудові заслуги перед державою і народом, пов'язані з досягненням визначних результатів у державній, громадській та господарській діяльності, направленій на забезпечення благополуччя і процвітання Росії ", - йдеться в тексті документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківалов пообіцяв Путіну російську мову - другою державною

Нагадаємо, термін "герой праці" з'явився в 1921 році і вживався в грамотах, які підприємства вручали своїм передовим робітникам з великим трудовим стажем.

У 1927 році постановою Центрального виконавчого комітету СРСР (ЦВК) і Ради народних комісаріатів СРСР (РНК) від 27 липня було засноване звання "Герой Праці".

Після запровадження 27 грудня 1938 звання Герой Соціалістичної Праці звання Герой Праці більше не присвоювалося.

Всього за 1928-1938 роки звання в РРФСР були удостоєні 1014 людей.

Зараз ви читаєте новину «Путін повернув росіянам ноу-хау Сталіна - звання "Герой праці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі