вівторок, 08 грудня 2009 09:43

Путін поклав квіти до меморіалу жертвам пожежі в Пермі (ФОТО)

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін побував в Пермі, де в ніч з п"ятниці на суботу сталась пожежа, що забрала життя 117 людей. Глава уряду заявив, що в пожежі винні не тільки підприємці, пов"язані з діяльністю згорілого клубу, але також державні і краєві чиновники, чиє потурання стало непрямою причиною загибелі людей.

"Таке ставлення до справи можна кваліфікувати як халатність - як мінімум", - заявив Путін на спеціальній нараді в Пермі, говорячи про "бездіяльність державних службовців".

Він також відзначив, що, "можливо, були й інші мотиви цієї бездіяльності державних службовців".

Прем"єр нагадав, що дозвіл на експлуатацію був даний як інспектором державної пожежної служби, так і мерією за наявності багатьох порушень у сфері пожежної безпеки. При цьому протягом подальшого року ніхто з влади не приходив з контролем на даний об"єкт, хоча прокуратура при відповідному запиті могла дати дозвіл і на позапланову перевірку.

Більш того, підкреслив прем"єр, забезпечення пожежобезпеки можна вважати незадовільним в регіоні в цілому. Глава уряду нагадав, що на необхідність вживання додаткових заходів багато разів звертали увагу як МНС, так і прокуратура.

"Результати - нульові", - підкреслив він.

За оцінкою Володимира Путіна, не кращим чином йдуть справи і в системі охорони здоров"я Пермського краю.

"Я не хочу робити скороспілих висновків, але хочу відзначити: губернатор (Пермського краю) вважається перспективним, передовим, сучасним. Але разом з тим, по доповідях Мінздоровсоцрозвитку РФ, об"єкти охорони здоров"я, на яких побували його представники, знаходиться в жалюгідному стані і там не виявлені навіть необхідні засоби, які повинні знаходитися", - відмітив він.

Що стосується взаємовідношення з бізнесом, то, за оцінкою прем"єр-міністра, "тут ми взагалі знаходимося в якомусь замкнутому колі". Він пояснив, що чим більше прав отримують контролюючі органи, тим більшими темпами росте корупція, а при зниженні навантаження на бізнес відразу починається "розхлябаність і нехлюйство, так звана оптимізація витрат, перш за все, на безпеці, що кінець кінцем позначається на здоров"ї та житті людей".

При цьому, на думку Володимира Путіна, бізнесмени, пов"язані з діяльністю цього конкретного нічного клубу ("Хромая лошадь") в Пермі "порушили все, що тільки можна порушити", застосовуючи в приміщенні піротехнічні засоби, на яких "прямо і російською було написано: у приміщеннях використовувати заборонено!"

Путін висловив надію, що "слідство буде ретельним і дасть об"єктивну оцінку діям кожного з фігурантів".

Перед нарадою глава уряду поклав букет з яскраво-червоних троянд там, де на знак пам"яті та скорботи про жертв трагедії вже лежали квіти і горіли свічки. Путін постояв біля цього спорудженого родичами і близькими загиблих імпровізованого меморіалу. Потім квіти поклали глава МНС РФ Сергій Шойгу і губернатор Пермського краю Олег Чіркунов. У Пермі у цей момент було близько двох годин ночі.

Шойгу коротко розповів Путіну про те, що сталось. Зокрема, глава МНС, указуючи на будівлю клубу, відмітив, що всього з неї було два виходи, причому другий - у двір.

"Ніхто не знав, куди бігти, суцільна стіна диму", - сказав Шойгу.

NEWSru.com

Фото: прес-служба прем"єра РФ

Зараз ви читаєте новину «Путін поклав квіти до меморіалу жертвам пожежі в Пермі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі