середа, 31 серпня 2022 21:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не був готовий до спротиву України – міністр закордонних справ Нідерландів

Путін не був готовий до спротиву України – міністр закордонних справ Нідерландів
Кремль не очікував, що в українців такий бойовий дух. Фото: eastnews.ua

Російська влада прорахувалася щодо бойового духу України та її здатності захищатися.

Вона також не очікувала такої відповіді Заходу на неспровокований напад, сказав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра на конференції "Форум 2000" у Празі, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина заявила про зміни формату "Рамштайн"

"Якщо ви подивитеся на кількість санкцій, які ЄС та інші задіяли, якщо ви подивитеся на запроваджені заходи, я думаю, що це не має жодного прецеденту. І це, звичайно, те, чого багато хто в усьому світі не очікував від ЄС, включно з Володимиром Путіним", – сказав він.

Реакція західних країн була набагато точнішою, набагато послідовнішою, набагато згуртованішою, ніж очікувала РФ.

Гукстра наполягає, що Україна повинна перемогти у війні.

Влада Нідерландів вирішила надати Україні понад €65 млн допомоги для відновлення постраждалих внаслідок російського вторгнення регіонів.

Пакет цієї допомоги включатиме фінансування відновлення таких об'єктів інфраструктури, як мости, греблі та лікарні у регіонах України, що постраждали від війни, повідомила міністерка зовнішньої торгівлі та співробітництва з розвитку Лісьє Схрейнемахер на зустрічі із журналістами у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Путін не був готовий до спротиву України – міністр закордонних справ Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі